Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pasta eller spaghetti
- 1 paket rökt tofu (230 g)
- 1 gul lök
- 2 msk veganskt smör
- 2,5 msk mjöl
- 4 dl vegansk dryck (jag använde havre)
- 1 dl växtbaserad grädde
- 2 msk grönsaksfond
- 1 msk bjäst
- Vegansk parmesan till servering (valfritt)
- Gröna ärtor till servering (valfritt)
Gör så här:
- Förbered pastavattnet.
- Finhacka löken och hacka upp tofun i små rektanglar/kuber. Stek på medelhög värme i hälften av smöret och salta lite.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- När löken och tofun fått färg sänker du värmen. Gör sedan plats i stekpannan och smält resten av smöret på den tomma ytan, tillsätt mjölet i smöret och rör om, häll sakta ner mjölken i mjölblandningen tills det är hyfsat klumpfritt. Blanda om allt, inklusive tofu och lök.
- Häll ner grädde, fond och bjäst. Låt puttra i några minuter.
- Servera såsen med pasta, ärtor och vegansk parmesan.