Husmanskost, Pasta, Vardagsmat

Pasta med tofusås- som den klassiska skinksåsen

Tillagningstid: 15 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta eller spaghetti 
  • 1 paket rökt tofu (230 g) 
  • 1 gul lök
  • 2 msk veganskt smör
  • 2,5 msk mjöl 
  • 4 dl vegansk dryck (jag använde havre) 
  • 1 dl växtbaserad grädde 
  • 2 msk grönsaksfond 
  • 1 msk bjäst
  • Vegansk parmesan till servering (valfritt) 
  • Gröna ärtor till servering (valfritt)

Gör så här:

  1. Förbered pastavattnet.
  2. Finhacka löken och hacka upp tofun i små rektanglar/kuber. Stek på medelhög värme i hälften av smöret och salta lite.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. När löken och tofun fått färg sänker du värmen. Gör sedan plats i stekpannan och smält resten av smöret på den tomma ytan, tillsätt mjölet i smöret och rör om, häll sakta ner mjölken i mjölblandningen tills det är hyfsat klumpfritt. Blanda om allt, inklusive tofu och lök. 
  5. Häll ner grädde, fond och bjäst. Låt puttra i några minuter.
  6. Servera såsen med pasta, ärtor och vegansk parmesan.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *