Sallad, Världens kök

Asiatisk sallad med ingefära-och lime dressing

Okej den här salladen måste ni testa, så fruktansvärt god! Asiatiska sallader är något alla bara måste älska, det jag älskar med dem är att man blir mätt då det är en fylligare sallad.

Tillagningstid: 15 min | 4 portioner

Ingredienser:

Sallad

  • 320 g filet pieces från hälsans kök
  • 320 g vitkål
  • 1/2 zucchini (cirka 160 g)
  • 1/2 gurka (cirka 120 g)
  • 2 morötter (cirka 120 g)
  • 80 g picklad rödlök
  • 40 g cashewnötter
  • 40 g jordnötter
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning

Dressing

  • 4 msk kikkoman soja
  • 2 msk vatten
  • 4 tsk lime juice
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g ingefära

Gör så här:

  1. Riv vitkål, zuchini, gurka och morot med hjälp av en potatisskalare, osthyvel eller mandolin. Mortla cahsewnötter och jordnötter.
  2. Stek filebitarna i lite olja tills de fått yta, salta och peppra.
  3. Finriv vitlök och ingefära, blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  4. Dela upp grönsakerna, picklad rödlök, stekta filebitar och nötter i fyra skålar. Blanda ner dressingen och ät!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *