Pasta, Vardagsmat, Världens kök

Bolognese

Tillagningstid: 1h | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti (300 g)
  • 400 g vegofärs (Jag använder anammas) 
  • 4 st vitlöksklyftor 
  • 1 gul lök 
  • 1 morot 
  • 1/2 dl finhackad selleri
  • 1 dl veganskt vitt matlagningsvin, jag använde zetas matlagningsvin vino blanco
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano 
  • 1 tsk torkad basilika 
  • 1 msk strösocker 
  • 1 frp körsbärstomater i burk (400 g) 
  • Ca 4 dl vatten
  • Salt & peppar 
  • Vegansk parmesan till servering

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
  3. Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
  4. Häll ner färs, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
  5. Låt småputtra under lock på låg värme i ca 40 min. 
  6. Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%. Blanda sedan ner pastan i såsen, ta gärna med lite pastavatten och låt den bli al dente.
  7. Smaka av med salt & peppar.
  8. Servera med vegansk parmesan och njut!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *