Tillagningstid: 1h | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti (300 g)
- 400 g vegofärs (Jag använder anammas)
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1/2 dl finhackad selleri
- 1 dl veganskt vitt matlagningsvin, jag använde zetas matlagningsvin vino blanco
- 2 msk tomatpuré
- 2 st lagerblad
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk strösocker
- 1 frp körsbärstomater i burk (400 g)
- Ca 4 dl vatten
- Salt & peppar
- Vegansk parmesan till servering
Gör så här:
- Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
- Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
- Häll ner färs, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
- Låt småputtra under lock på låg värme i ca 40 min.
- Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%. Blanda sedan ner pastan i såsen, ta gärna med lite pastavatten och låt den bli al dente.
- Smaka av med salt & peppar.
- Servera med vegansk parmesan och njut!