Vardagsmat

Broccolipaj med parmesan

Tillagningstid: 1h | 4 portioner

Ingredienser: 

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl 
  • 150 gram veganskt smör 
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt 

Stanning: 

  • 150 g silkestofu eller vanlig tofu 
  • 2 dl växtbasersd grädde 
  • 100 g vegansk parmesan (jag använder den från Green Vie)
  • 1 krm cayennepeppar 
  • 2 krm salt 
  • Peppar 

Fyllning: 

  • 400 g broccoli, jag använder fryst som jag tinat 
  • 1 purjolök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • Ca 50g parmesan till topping 

Gör så här: 

Pajskal: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
  3. Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter). Se till att kanterna är rätt höga.
  5. Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 5 minuter.

Stanning: 

  1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.

Fyllning: 

  1. Sänk värmen på ugnen till 200 grader. 
  2. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken. 
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken i några minuter. Häll ner broccolin och stek ytterligare några minuter. Salta. 
  4. Häll ner fyllningen i formen och häll över stanningen. Toppa med parmesan.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
  6. Låt svalna i ca 20 min innan servering.

Tips!

Servera med en vitlökssås baserad på iMat fraiche eller yoghurt!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *