
Tillagningstid: 1h | 4 portioner
Ingredienser:
Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 150 gram veganskt smör
- 2 msk kallt vatten
- 0,5 tsk salt
Stanning:
- 150 g silkestofu eller vanlig tofu
- 2 dl växtbasersd grädde
- 100 g vegansk parmesan (jag använder den från Green Vie)
- 1 krm cayennepeppar
- 2 krm salt
- Peppar
Fyllning:
- 400 g broccoli, jag använder fryst som jag tinat
- 1 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- Ca 50g parmesan till topping
Gör så här:
Pajskal:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
- Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter). Se till att kanterna är rätt höga.
- Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 5 minuter.
Stanning:
- Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Fyllning:
- Sänk värmen på ugnen till 200 grader.
- Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken i några minuter. Häll ner broccolin och stek ytterligare några minuter. Salta.
- Häll ner fyllningen i formen och häll över stanningen. Toppa med parmesan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
- Låt svalna i ca 20 min innan servering.
Tips!
Servera med en vitlökssås baserad på iMat fraiche eller yoghurt!