Förrätt, Världens kök

Bruschetta- på mitt vis

Jag älskar bruschetta, första gången jag åt det var jag i Italien. Här hemma har jag smakat och gjort olika varianter på bruschetta och jag tycker att allt är så sjukt gott. Här är ett recept som jag oftast burkar göra. Det går sjukt snabbt och är jävligt gott! Min hemliga ingrediens är creme cheese…


Tillagningstid: 15 min | Cirka 6 portioner

Ingredienser:

 • 2 st mellanstora tomater
 • 2 st mellanstora rödlökar
 • 1/2 msk balsamico
 • Salt
 • Veganskt smör till stekning, funkar också med olja
 • 12 skivor baguette, använder du ett större bröd tar du endast 6 skivor
 • En näve färsk basilika

Gör så här:

 1. Finhacka tomat och rödlök. Jag menar verkligen FINhackat!
 2. Blanda ihop tomat, lök, balsamico och salt i en skål. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
 3. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och tillsätt brödskivorna. Stek på båda sidor till de fått fin yta.
 4. Bre på ett lager creme cheese på skivorna, fördela sedan tomat och lökböandingen på alla skivor och toppa tillsist med basilika. Jag delade basilikan lite men det är upp till en själv hur man gör.

Tips!

Strö lite flingsalt över både för smak och för finare upplägg!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *