Det här cashewsmöret är så galet gott, det passar perfekt på mackan. Speciellt grekiskt lantbröd. Det är väldigt enkelt att göra också, endast 5 ingredienser och själva tillagningen tar 5 min.
Tillagningstid: 5 min | Cirka 1/2 liter
Ingredienser:
- 200 g cashewnötter
- 2 msk havredryck
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk agavesirap
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna i 2 h. De ska vara mjuka och böjbara. Det går att koka dem i rikligt med vatten i ungefär 20 min om man inte orkar vänta, håll då koll så att de inte bränns.
- Lägg dem sedan på en kökshandduk och låt torka.
- Häll ner alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Beroende på den konsistens man vill ha går det att tillsätta mer eller mindre havredryck.
- Förvara i en försluten burk, smöret håller i ungefär 1 vecka.