Såser & tillbehör

Cashewsmör

Det här cashewsmöret är så galet gott, det passar perfekt på mackan. Speciellt grekiskt lantbröd. Det är väldigt enkelt att göra också, endast 5 ingredienser och själva tillagningen tar 5 min.

Tillagningstid: 5 min | Cirka 1/2 liter

Ingredienser:

  • 200 g cashewnötter
  • 2 msk havredryck
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk agavesirap

Gör så här:

  1. Blötlägg cashewnötterna i 2 h. De ska vara mjuka och böjbara. Det går att koka dem i rikligt med vatten i ungefär 20 min om man inte orkar vänta, håll då koll så att de inte bränns.
  2. Lägg dem sedan på en kökshandduk och låt torka.
  3. Häll ner alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Beroende på den konsistens man vill ha går det att tillsätta mer eller mindre havredryck.
  4. Förvara i en försluten burk, smöret håller i ungefär 1 vecka.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *