Sallad, Vardagsmat, Världens kök

Ceasarsallad på mitt vis

Ceasarsallad är en stor favorit runt om i världen. Originalsalladen består av romansallat, parmesan, krutonger, samt caesardressing. Sen finns det en mängd olika varianter på rätten, det är vanligt att ha kyckling och stekt bacon till. I min ceasarsallad har jag romansallat, körsbärstomater, filebitar, krutonger, vegansk ceasardressing och till sist min veganska parmesan.

En vanlig ceasardressing görs med sardeller men jag gjorde en med min
veganska majonnäs som bas sedan la jag till kapris, som ersätter sardellerna, bjäst och citronsaft. Krutongerna är också väldigt viktiga enligt mig och det godaste är att göra egna. De blir knapriga på utsidan och saftigt sega på insidan, det är ett måste!!

Tillagningstid: 20 min | 4 portioner

Ingredienser:

 • 320g vegobitar (jag använde filét pieces från hälsans kök)
 • 1 paket rökt tofu (valfritt)
 • 2 paket romansallat
 • 250g körsbärstomater
 • Vegansk parmesan till servering

Krutonger

 • 100g rostfralla (ca 3 skivor)
 • 40g växtbaserat smör
 • 2 vitlöksklyftor

Ceasardressing

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Hacka upp brödbitarna i små tärningar, smält smöret och häll det på brödbitarna, pressa i vitlöken och rör om, salta lite.
 3. Stek filébitarna med salt och citronpeppar efter smak, stek tills de fått en krispiga yta på båda sidor.
 4. Hacka tofun i små bitar och stek i olja tills önskad konstisens.
 5. Hacka upp romansallaten och tomaterna.
 6. Stoppa brödbitarna i ugnen cirka 5 minuter, håll koll så att de inte bränns. Låt krutongerna stå några minuter innan servering för att de ska bli krispiga.
 7. Häll ner alla ingredienser till dressingen i en skål, mixa med stavmixer tills slät. Servera med vegansk parmesan, klart!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *