Dessa chili cheese är de godaste. Min familj älskade dem, de tog slut på tre minuter. Borde ha gjort en dubbelsats när jag väl gjorde dem, måste göras igen snart!😍
Beroende på vilken ost ni använder så kan det vara bra att ha i agave, de flesta veganska cheddarostarna jag ätit är rätt sura så för att de inte ska bli alldeles för sura är agave viktigt!
Tillagningstid: 30 min | 20 st
Ingredienser:
- 100 g finriven vegansk cheddarost
- 100 g vegansk creme cheese
- 1 dl (Ca 50 g) hackad inlagd jalapeño
- 2 tsk agavesirap (Valfritt, jag ville ha det för att balansera ut då osten jag använde är lite surare)
- 1 krm salt
- Olja till fritering
Frityrsmet:
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl växtbaserad dryck
- 1 krm salt
Panering:
- 1/2 dl vetemjöl
- Ca 3 dl panko
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till bollarna tills du har en jämn smet.
- Rulla till ca 20st bollar.
- Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten samt blanda ihop ingredienserna till paneringen i separata skålar.
- Rulla först bollarna i smeten, se till att de är täckta.
- Rulla dem sedan i paneringen, se även till här att de är täckta ordentligt.
- Värm olja till ca 165-175 grader. Det kan variera hur länge och hur varmt det behöver vara, experimentera först med en så du vet ungefär. Det får inte vara för kallt då de spricker om de är i oljan för länge. Det får inte heller vara för varmt, då spricker de också.
- När du fått till en bra temperatur så friterar du några åt gången. Lägg de som är klara på ett papper.
- Ät och njut!