Sallad, Såser & tillbehör

Coleslaw med creme cheese

Coleslaw är ett perfekt tillbehör till i princip allt. Ibland kan det vara tråkigt att äta en sallad med isbergsallat, gurka och tomat. Då är det perfekt att göra en coleslaw, det blir så galet saftigt när den har fått stå i några dagar. Tips är att förbereda en stor bytta och sedan bara ta fram till middagen. Hur enkelt som helst, speciellt om man inte har tiden att stå och göra något! Jag gjorde en väldigt simpel coleslaw, med bara kål och morot men det går såklart att tillsätta mer, jag tipsar om vad längre ner…

Tillagningstid: 15 min| Cirka 1300 gram

174 kcal/100 g

Ingredienser:

  • 750 g valfri kål, jag använde röd och vitkål
  • 200 g morötter
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 200 g vegansk creme cheese, jag använder violifes
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1,5 tsk socker

Gör så här:

  1. Strimla kål och morötter, lägg upp i en stor skål.
  2. I en matberedare, blanda ingredienser till såsen och mixa tills slät.
  3. Häll såsen över kålblandningen och rör om. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
  4. Låt coleslawen stå i kyl, gärna 1-2 dygn innan servering. Den blir godare och godare för varje dag.

Tips!

Tillsätt strimlad rödlök och rivet äpple, blir galet gott!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *