Vardagsmat

Enchiladas med färs och paprika chili fraiche

Dessa blev helt galet goda! Att blanda creme cheese och ost var dunder, det blev så krämigt och fyllningen med färs, majs, bönor creme fraiche, ja tack!

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök 
  • 4 st vitlöksklyftor 
  • 400 g vegofärs 
  • 1 paket svarta bönor 
  • 1 burk majs
  • 1 paket paprika chili cooking fraiche 
  • 1/2 msk sambal olek
  • 2 tsk oregano 
  • 100 g creme cheese 
  • 100 g riven ost 
  • 2 dl salsa 
  • 8 stycken tortillabröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills genomskinlig, tillsätt vitlök och stek någon minut till.
  4. Tillsätt färsen och stek tills den tinat något, häll sedan ner resterande ingredienser förutom creme cheese, ost och salsa. Låt steka några minuter.
  5. I en skål blanda ihop ost och creme cheese till en jämn smet.
  6. Fördela ut fyllningen i tortillabröden och rulla sedan ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och bre på ostkrämen. Låt sto i ugnen 20-25 min.
  7. Häll ut lite salsa på toppen eller välj att servera den till.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *