Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner vegansk fettuccine
- 200 g rökt tofu
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 1/2 röd paprika
- 2 msk tomatpuré
- 1/2 msk japansk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 5 dl iMat fraiche
- 1 dl pastavatten
- Salt & peppar
Gör så här:
- Hacka upp tofun i mindre bitar, jag gjorde små 1×0,5 cm rektanglar.
- Finhacka lök och vitlök samt strimla svamp och paprika.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun tills den fått färg på båda sidor. Tillsätt lök och stek tills löken blivit genomskinlig. Häll ner paprika och svamp, stek ytterligare några minuter, salta och peppra.
- Förbered pastavattnet.
- Gör ett litet hål i stekpannan för tomatpurén och stek någon minut.
- Häll ner iMat fraiche, soja och vitvinsvinäger. Låt bubbla på svag värme.
- Koka pasta lite under al dente.
- Häll ner pastan och pastavatten i såsen, låt pastan bli al dente i såsen, smaka av med salt och peppar.