Pasta, Världens kök

Fettuccine Alfredo

En klassisk alfredo är något alla någon gång har craving på. Vem gillar inte pasta, grädde och ost? Jag har tagit fram en super krämig vegansk Alfredo med en ostig smak som garanterat kommer mätta ens craving. Som protein har jag använt mina favoriter, filebitar från hälsans kök. Ni måste göra det här!

Tillagningstid: 20 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 250 g fettuccine pasta
  • Olja eller veganskt smör till stekning
  • 1 paket filet pieces från hälsans kök
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 dl havregrädde
  • 4 msk vegansk parmesan
  • 3 msk bjäst (näringsjäst)
  • 1 dl pastavatten
  • Salt & peppar
  • 2 msk veganskt smör

Gör så här:

  1. Förbered pastavattnet.
  2. Tina filebitarna, antigen i rumstemeratur eller i micron.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Stek filebitarna på hög värme i olja eller smör tills de fått en yta, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök, stek i några minuter.
  5. Häll ner grädde, parmesan och bjäst. Låt puttra tillsammans ett tag.
  6. Häll ner pastan i vattnet och koka hälften av den rekommenderade tiden, jag kokade i ungefär 3 min.
  7. För över pastan i såsen, häll i 1 dl pastavatten. Salta och peppra. Låt puttra tills pastan är al dente. Blanda ner smöret.
  8. Servera med vegansk parmesan!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *