Förrätt, Såser & tillbehör

Friterad kantarell med tryffelmajo

Det här är en superbra förrätt eller tilltugg till helgen! Går snabbt göra och är extremt gott, kommer definitivt uppskattas av gästerna!

Tillagningstid: 20 min | 2-3 portioner 

Ingredienser: 

Friterad kantarell:

  • 100 g kantareller 
  • 1 msk majsstärkelse 
  • Olja till fritering 
  • Salt 

Tryffelmajonnäs:

  • Ca 60 g Aquafaba (kikärtsspad) 
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • Några nypor salt 
  • 1 msk tryffelolja 
  • Ca 2 dl rapsolja

Gör så här: 

  1. Lägg alla ingredienser förutom rapsoljan i en bunke och mixa slät med en stavmixer.
  2. Börja sakta hälla ner oljan i en liten stråle medans du mixar.
  3. När majonnäsen börjar tjockna kan du hälla ner oljan snabbare. (Beroende på vilken konsistens du vill ha kan du mixa ner mer eller mindre olja).
  4. Smaka av majonnäsen och tillsätt om du tycker något saknas. Ställ åt sidan medans du gör kantarellerna. 
  5. Värm oljan till ca 175-180 grader. 
  6. Blanda kantarellerna med majsstärkelsen.
  7. Fritera tills de fått fin färg, ungefär 1-2 min.
  8. Lägg sedan kantarellerna på papper och salta
  9. Servera som en förrätt eller ett tilltugg!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *