Det här är en superbra förrätt eller tilltugg till helgen! Går snabbt göra och är extremt gott, kommer definitivt uppskattas av gästerna!
Tillagningstid: 20 min | 2-3 portioner
Ingredienser:
Friterad kantarell:
- 100 g kantareller
- 1 msk majsstärkelse
- Olja till fritering
- Salt
Tryffelmajonnäs:
- Ca 60 g Aquafaba (kikärtsspad)
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- ½ tsk dijonsenap
- Några nypor salt
- 1 msk tryffelolja
- Ca 2 dl rapsolja
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser förutom rapsoljan i en bunke och mixa slät med en stavmixer.
- Börja sakta hälla ner oljan i en liten stråle medans du mixar.
- När majonnäsen börjar tjockna kan du hälla ner oljan snabbare. (Beroende på vilken konsistens du vill ha kan du mixa ner mer eller mindre olja).
- Smaka av majonnäsen och tillsätt om du tycker något saknas. Ställ åt sidan medans du gör kantarellerna.
- Värm oljan till ca 175-180 grader.
- Blanda kantarellerna med majsstärkelsen.
- Fritera tills de fått fin färg, ungefär 1-2 min.
- Lägg sedan kantarellerna på papper och salta
- Servera som en förrätt eller ett tilltugg!