Krämig göttfärssås på pulled tofu och när jag säger krämig så menar jag krääämig!! Och pulled tofu är helt perfekt i en göttfärssås, konsistensen är så härlig, väldigt lik riktig köttfärs!
Tillagningstid: 45 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner tagliatelle (300g)
- 300 g pulled tofu
- 3-4 st vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1/2 dl finhackad selleri
- 1 dl veganskt vitt eller rött matlagningsvin
- 2 msk tomatpuré
- 2 st lagerblad
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk strösocker
- 1 frp krossade tomater (Ca 400 g)
- Ca 4 dl vatten
- 200g vegansk färskost
- Salt & peppar
Gör så här:
- Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
- Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
- Häll ner pulled tofu, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
- Låt småputtra under lock på låg värme i ca 30 min.
- Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%.
- Blanda sedan ner färskost i såsen och sedan pastan, ta gärna med lite pastavatten och låt pastan bli al dente.
- Smaka av med salt & peppar.