Pasta, Världens kök

Göttfärssås på pulled tofu med färskost

Krämig göttfärssås på pulled tofu och när jag säger krämig så menar jag krääämig!! Och pulled tofu är helt perfekt i en göttfärssås, konsistensen är så härlig, väldigt lik riktig köttfärs!

Tillagningstid: 45 min | 4 portioner 

Ingredienser: 

  • 4 portioner tagliatelle (300g)
  • 300 g pulled tofu
  • 3-4 st vitlöksklyftor 
  • 1 gul lök 
  • 1 morot 
  • 1/2 dl finhackad selleri
  • 1 dl veganskt vitt eller rött matlagningsvin
  • 2 msk tomatpuré 
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano 
  • 1 tsk torkad basilika 
  • 1 msk strösocker 
  • 1 frp krossade tomater (Ca 400 g) 
  • Ca 4 dl vatten
  • 200g vegansk färskost
  • Salt & peppar 

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
  3. Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
  4. Häll ner pulled tofu, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
  5. Låt småputtra under lock på låg värme i ca 30 min. 
  6. Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%. 
  7. Blanda sedan ner färskost  i såsen och sedan pastan, ta gärna med lite pastavatten och låt pastan bli al dente.
  8. Smaka av med salt & peppar.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *