Frukost, Såser & tillbehör

Granola med hallon och choklad

Tillagningstid: 30 min | Cirka 1l

Ingredienser:

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl chiafrön
  • 1,5 dl kokosolja
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g dadlar
  • 40 g torkade hallon
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Gör egna torkade hallon:

400 g färska hallon blir cirka 80 g torkade

  1. Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn (funkar med vanlig men det tar längre tid)
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och mosa hallonen på, helst ett i taget så det inte blir för tätt.
  3. Stoppa in i ugnen i cirka 18 h. Tiden varierar beroende på ugn, men mellan 12-20 h skulle jag säga. Det är bara att hålla koll lite då och då, när de känns torra är de klara.

Granola:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll havregryn, frön och nötter i en skål.
  3. I en kastrull, blanda ihop kokosolja, agavesirap och kakao. Värm upp tills varm.
  4. Blanda ihop havregrynsbladningen med chokladsåsen. Häll på salt.
  5. Stoppa in i ugnen i 10 minuter.
  6. Hacka upp dadlarna.
  7. När 10 minuter har gått, ta ut och rör om i granolan. Stoppa in i ugnen ytterligare 5 min. När 5 minuter har gått ta ut och rör om igen, blanda i dadlarna. Stoppa in i ugnen en sista gång i ungefär 5 min. Håll alltid koll så den inte bränns, tiden varierar mycket beroende på ugn så det kan behövas mer än 5 min eller mindre.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt, blanda ner torkade hallon och hackad choklad. Servera direkt eller förvara i en försluten burk.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *