Jag tycker det är roligt att göra egen granola, både för att det är billigare och man vet exakt vad som finns i. Man kan välja själv hur mycket socker man vill ha och man kan smaksätta den helt fritt. Den här granolan är lagomt söt och har en nötig smak från jordnötssmöret, älskar!
Tillagningstid: 30 min | Cirka 1 l
Ingredienser:
- 5 dl havregryn
- Valfria frön och nötter, jag använde:
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl chiafrön
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl kokosolja
- 3 msk agavesirap
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1 dl russin
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda ihop havregryn, frön och hackade nötter.
- Smält ihop kokosolja och agavesirap. Häll över havregrynsblandningen och blanda väl.
- Blanda ner jordnötssmör och flingsalt. Bre granolan över en plåt och ställ in i ugnen 10 minuter.
- Hacka upp russin.
- När 10 minuter har gått rör du om i granolan, låt vara inne 5 minuter till och tillsätt sedan russin. Rör om och låt vara inne ytterligare 5 minuter. Håll koll så att det inte bränns och ta ut innan om de ser klara ut. Låt svalna helt, servera direkt eller förvara i en försluten burk.
Tips!
Kryddsätt med kanel och kardemumma för mer smak!