Det här är en enkel gratäng att slänga ihop! Jag använde mig av anammas vegokorv som protein samt svarta bönor. Såsen blev lite som såsen från kasslergratäng, supergod!
Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 280g vegokorv
- 1 paket svarta bönor
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl grädde
- 1,5 dl sweet chili
- 3 msk grönsaksfond
- 1,5 msk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vegansk ost (valfritt)
- 4 portioner ris till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka lök och vitlök. Stek på hög värme tills den mjuknat.
- Hacka upp vegokorven i mynt. Sila bönorna och skölj i kallt vatten. Lägg ner i stekpannan och stek tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut.
- Blanda ner resterande ingredienser och låt koka ihop i cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
- Häll ner i en ugnsform och strö på riven ost. Stoppa in i ungen ungefär 25 minuter.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- När gratängen fått en fin yta serverar du den tillsammans med ris, toppa gärna med lite flingsalt.