Vardagsmat

Gratäng med vegokorv

Det här är en enkel gratäng att slänga ihop! Jag använde mig av anammas vegokorv som protein samt svarta bönor. Såsen blev lite som såsen från kasslergratäng, supergod!

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 280g vegokorv
  • 1 paket svarta bönor 
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 1,5 dl sweet chili
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1,5 msk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vegansk ost (valfritt)
  • 4 portioner ris till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök. Stek på hög värme tills den mjuknat.
  3. Hacka upp vegokorven i mynt. Sila bönorna och skölj i kallt vatten. Lägg ner i stekpannan och stek tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut.
  4. Blanda ner resterande ingredienser och låt koka ihop i cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
  5. Häll ner i en ugnsform och strö på riven ost. Stoppa in i ungen ungefär 25 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. När gratängen fått en fin yta serverar du den tillsammans med ris, toppa gärna med lite flingsalt.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *