Vardagsmat, Världens kök

Gratinerad Carbonara

Carbonara i alla former sitter aldrig fel! Den här måste jag nästan säga har varit min favorit hittills, jag älskar pastagratänger och tänk det som en Carbonara! Kan det bli bättre? Svar: Nej. Den blev så krämig och perfekt krispig på ytan, nej men jag smälter!

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser

  • 4 portioner valfri pasta 
  • 230 g rökt tofu 
  • 4 st stora vitlöksklyftor
  • 4 dl växtbaserad grädde 
  • 2 dl riven vegansk ost (Jag använde violife’s block ost)
  • 4 msk vegansk parmesan
  • 2 msk bjäst
  • Salt & peppar 
  • 2 msk växtbaserat smör 
  • Olja till stekning 
  • 0,75 dl ost till topping 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 215 grader, över och undervärme. 
  2. Förbered pastavattnet, häll ner rikligt med salt. 
  3. Hacka upp tofun i små rektanglar och stek dem sedan i olja på hög värme tills de fått hyfsat knaprig yta. Salta lite. 
  4. Finhacka vitlöken. 
  5. Koka pastan al dente. (Häll inte bort vattnet)
  6. Sänk värmen på tofun och tillsätt vitlöken, stek någon minut.
  7. I en bunke blanda ner grädde, ost, vegansk parmesan, bjäst, salt & peppar.
  8. Häll ner såsen i tofun och låt puttra en minut, tillsätt pastan (se till att få med lite pastavatten) samt smöret och rör om tills krämig.
  9. Smaka av med salt & peppar.
  10. Häll ner i en ugnssäker form om toppa med riven vegansk ost.
  11. Stoppa i ugnen 10-15 min tills den fått färg.
  12. Njuuut!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *