Sallad, Vardagsmat

Höstig sallad med pumpa, kikärtor och marinerad tofu, serveras med en nötig dressing

Hösten är här, tycker det är en extremt mysig årstid. Så mycket färger överallt, det är mörkt på kvällarna, man tänder ljus och bara myser! Eftersom jag kände mig inspirerad så gjorde jag en höstig sallad med pumpa, kikärtor och massa annat gott.

Tillagningstid: 35 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g pumpa 
  • 100 g marinerad tofu (Valfritt)
  • 1 paket kikärtor
  • 1 paket ruccola ca 150 g 
  • 1 paket spenat ca 150 g 
  • 1 rödlök
  • Pumpakärnor eller andra frön  

Dressing:

  • 1/2 dl jordnötssmör 
  • 2 msk tahini
  • 1-2 dl vatten 
  • 1 msk citronsaft 
  • Salt 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och skör pumpan i små tärningar. Lägg på en plåt och häll på lite olja, salt och peppar. Stoppa in i ugnen ungefär 20-25 min.
  3. Stek kikärtorna på hög värme i en stekpanna med olja tills de har fått en yta.
  4. Strimla rödlöken.
  5. Förbered såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Justera mängden vatten beroende på vilken konsistens du vill ha.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till salladen, du kan smula den marinerade fetaosten på och strö pumpakärnor över. Blanda ner såsen i salladen eller servera till.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *