Såser & tillbehör

Jordnötsdipp

Det här är den ultimata dippsåsen till fredagsmyset. Den är så sjukt god till frukt och grönsaker. Äpple, morot, gurka, paprika. Allt! Jag har ett recept på vietnamesiska vårrullar där jag använder den här dippsåsen, absolut den bästa dippsåsen till vietnamesiska vårrullar!

Tillagningstid 15 min | Cirka 4 dl

Ingredienser:

  • 200g dadlar (med kärnor)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl vatten
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Saft från 1/2 citron
  • 1,5 msk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk dijonsenap

Gör så här:

  1. Blötlägg dadlarna i ljummet vatten i cirka 10 min. (Jag använde mjuka färska dadlar, ifall dadlarna är hårda så måste de blötläggas i några timmar).
  2. Häll av vattnet från dadlarna och lägg dem i en matberedare.
  3. Lägg resterande ingredienser i matberedaren och mixa till en slät smet. Häll till någon dl vatten om du önskar en lösare konsistens. (Jag tycker det blir enklare att äta när såsen inte är för rinnig).

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *