Pasta

Kantarell pasta med filebitar, valnötter och parmesan

En perfekt pasta till helgen som även går att göra till en lyxig vardagspasta, byta ut kantareller mot champinjoner eller kanske byta ut valnötter mot rostade solroskärnor? Vilket fall, supergod!!

Tillagninstid: 20 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g Mafalda Corta Pasta
  • Ca 300 g filet pieces
  • 300 g färska kantareller eller champinjoner (Blir ca 200g förvällda)
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 dl veganskt vitt vin 
  • 2 dl valnötter
  • 3 dl västbaserad grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 dl vegansk parmesan (antigen den här på cashewnötter eller köpt från parveggio)
  • 25g veganskt smör 
  • Ruccola
  • Olja eller veganskt smör till stekning
  • Salt & nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek filebitarna tills de får fin yta, salta och peppra. 
  2. Koka pastan lite under al dente. 
  3. Hacka svampen i mindre bitar.
  4. Finhacka vitlöken.
  5. Fräs svampen tillsammans med bitarna i några minuter och tillsätt vitlöken i slutet.
  6. Häll ner vinet och låt reducera lite, tillsätt sedan valnötter, grädde, pastavatten och parmesan, låt puttra någon minut. 
  7. Blanda ner pastan och smöret. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Lägg tillsist ruccola på toppen och servera med lite mer parmesan!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *