En perfekt pasta till helgen som även går att göra till en lyxig vardagspasta, byta ut kantareller mot champinjoner eller kanske byta ut valnötter mot rostade solroskärnor? Vilket fall, supergod!!
Tillagninstid: 20 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 300 g Mafalda Corta Pasta
- Ca 300 g filet pieces
- 300 g färska kantareller eller champinjoner (Blir ca 200g förvällda)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl veganskt vitt vin
- 2 dl valnötter
- 3 dl västbaserad grädde
- 1 dl pastavatten
- 1 dl vegansk parmesan (antigen den här på cashewnötter eller köpt från parveggio)
- 25g veganskt smör
- Ruccola
- Olja eller veganskt smör till stekning
- Salt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek filebitarna tills de får fin yta, salta och peppra.
- Koka pastan lite under al dente.
- Hacka svampen i mindre bitar.
- Finhacka vitlöken.
- Fräs svampen tillsammans med bitarna i några minuter och tillsätt vitlöken i slutet.
- Häll ner vinet och låt reducera lite, tillsätt sedan valnötter, grädde, pastavatten och parmesan, låt puttra någon minut.
- Blanda ner pastan och smöret. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillsist ruccola på toppen och servera med lite mer parmesan!