Såser & tillbehör, Vardagsmat

”Kfc” no chicken med sötpotatispommes och sirapsdipp

Det här är ren magi. Så fruktansvärt gott, hade nästan önskat att det gått att köpa dessa bitar någonstans.. Hundra procent värt tiden som det tar att göra dem! Det passade så sjukt bra med sirapsdippen också, len, mild och söt sås med det feta och starka från bitarna😍



Tillagningstid: 1,5h | 2-3 portioner 

Ingredienser: 

  • 1 paket filet pieces från hälsans kök

Panering 1: 

  • 1 dl mjöl 
  • 2 tsk paprikapulver 
  • 2 tsk lökpulver 
  • 1 tsk vitlökspulver 
  • 1/2 tsk salt 
  • 2 krm finmalen svartpeppar 
  • 1 krm torkad oregano 
  • 1 krm torkad basilika 

Panering 2: 

  • 1 dl växtbaserad dryck 
  • 1/2 tsk farinsocker 
  • 2 krm salt 

Panering 3:

  • 100 g cornflakes 
  • Olja till fritering

Pommes:

  • Ca 700-800 g sötpotatis
  • Olja till fritering
  • Salt & peppar

Sås: 

  • 2,5 dl iMat fraiche 
  • 2 tsk agavesirap 
  • 2 krm salt 
  • 2 krm svartpeppar 

Gör så här:

  1. Låt filebitarna tina.
  2. Hacka upp sötpotatis i tunna stavar.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dippen och låt stå i kylen medan du gör det andra.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till panering 1 i en skål. Gör samma med panering 2.
  5. Krossa Corn Flakes till ett smul (det får vara mindre bitar kvar) och lägg i en skål.
  6. Doppa först en filebit i mjölblandningen, doppa sedan i drycken. Doppa återigen i mjölet, sedan drycken igen och tillsist i Corn flakes. Se till att corn flakes verkligen fastnar på bitarna. Upprepa tills alla bitar är panerade. (Jag lämna kvar de allra minsta bitarna då de knappt går att panera)
  7. Värm oljan till ca 175-180 grader. (Man vill inte att det blir för varmt då de kan bränna bitarna så testa då och då om det går att fritera, det kan du göra med en träslev eller liknande, om det börjar puttra går det att fritera)
  8. Fritera sedan bitarna tills de fått en fin gyllenbrun färg. Stoppa på papper så att oljan får rinna av, salta lite.
  9. Välj om du vill fritera sötpotatisen eller värma i ugnen. Jag friterade och då brukar jag dubbel fritera för extra krisp. Fritera då först tills de blivit mjuka, ta upp och låt torka lite på papper. Fritera igen tills de blivit krispiga, ta upp och salta direkt.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *