Husmanskost, Vardagsmat

Klassisk kålpudding


Klassisk kålpudding är alltid en bra idé. Det är en perfekt vardagsmiddag. Den här är precis lagom söt och salt tillsammans med den saftiga färsblandningen!

Tillagningstid: 1h | 4 portioner 

Ingredienser: 

Kålblandning: 

  • 1 kg vitkål
  • 1 gul lök 
  • 2 msk sirap 
  • 1 tsk salt 
  • Olja eller växtbaserat smör till stekning 

Färs: 

  • 500 vegofärs (Jag använde anammas formbara) 
  • 2,5 dl växtbaserad grädde 
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk japansk soja 
  • 1 msk grönsaksfond 
  • 2 krm svartpeppar 
  • Rårörda lingon till servering (frivilligt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  2. Tina färsen.
  3. Strimla vitkålen och finhacka löken.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sedan lök och kål i omgångar tills kålen mjuknat.
  5. Stäng av plattan och häll ner all kål-lök blandning i stekpannan och blanda ner sirap och salt.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till färsen.
  7. I en ugnssäker form häll ner hälften av kålen och tryck sedan ut färsen över. Lägg på resten av kålen och ställ i ugnen 40-45 min.
  8. Servera gärna med rårörda lingon. Receptet finns längre ner i det länkade receptet.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *