Klassisk kålpudding är alltid en bra idé. Det är en perfekt vardagsmiddag. Den här är precis lagom söt och salt tillsammans med den saftiga färsblandningen!
Tillagningstid: 1h | 4 portioner
Ingredienser:
Kålblandning:
- 1 kg vitkål
- 1 gul lök
- 2 msk sirap
- 1 tsk salt
- Olja eller växtbaserat smör till stekning
Färs:
- 500 vegofärs (Jag använde anammas formbara)
- 2,5 dl växtbaserad grädde
- 3 msk ströbröd
- 2 msk japansk soja
- 1 msk grönsaksfond
- 2 krm svartpeppar
- Rårörda lingon till servering (frivilligt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Tina färsen.
- Strimla vitkålen och finhacka löken.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek sedan lök och kål i omgångar tills kålen mjuknat.
- Stäng av plattan och häll ner all kål-lök blandning i stekpannan och blanda ner sirap och salt.
- Blanda ihop alla ingredienser till färsen.
- I en ugnssäker form häll ner hälften av kålen och tryck sedan ut färsen över. Lägg på resten av kålen och ställ i ugnen 40-45 min.
- Servera gärna med rårörda lingon. Receptet finns längre ner i det länkade receptet.