Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pasta
- 1 paket filebitar, valfria (Jag använde filet pieces från hälsans kök)
- 1 gul lök
- 2 vitlökar
- 100 g soltorkade tomater i olja
- 2-3 msk av oljan från soltorkade tomater
- 4 dl växtbaserad grädde
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk soja för färg
- 1,5 dl pastavatten
- 150 g vegansk creme cheese
- Salt & peppar
- Vegansk parmesan till topping (valfritt)
Gör så här:
- Förbered pastavattnet.
- Stek filebitarna tillsammans med olja salt & peppar tills de fått yta.
- Finhacka lök och vitlök och häll ner i stekpannan, stek tillsammans med filebitarna tills löken mjuknat.
- Hacka upp soltorkade tomaterna i mindre bitar (inte allt för små) och lägg ner i stekpannan med filebitar tillsammans med oljan från burken. Stek någon minut.
- Stoppa ner pastan i vattnet och låt koka ungefär 5 min, de ska inte bli klara.
- Tillsätt grädde, buljongtärning och soja i stekpannan och låt puttra några minuter.
- Lägg ner pastan i såsen och tillsätt pastavattnet. Låt puttra tills pastan är al dente och det blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
- När det är klart blandar du ner creme cheesen. Servera gärna med vegansk parmesan.