Pasta, Vardagsmat

Krämig pasta med soltorkade tomater och filebitar


Tillagningstid: 15 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta 
  • 1 paket filebitar, valfria (Jag använde filet pieces från hälsans kök) 
  • 1 gul lök 
  • 2 vitlökar 
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2-3 msk av oljan från soltorkade tomater 
  • 4 dl växtbaserad grädde 
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning 
  • 1 tsk soja för färg 
  • 1,5 dl pastavatten
  • 150 g vegansk creme cheese 
  • Salt & peppar
  • Vegansk parmesan till topping (valfritt) 

Gör så här:

  1. Förbered pastavattnet.
  2. Stek filebitarna tillsammans med olja salt & peppar tills de fått yta.
  3. Finhacka lök och vitlök och häll ner i stekpannan, stek tillsammans med filebitarna tills löken mjuknat.
  4. Hacka upp soltorkade tomaterna i mindre bitar (inte allt för små) och lägg ner i stekpannan med filebitar tillsammans med oljan från burken. Stek någon minut.
  5. Stoppa ner pastan i vattnet och låt koka ungefär 5 min, de ska inte bli klara.
  6. Tillsätt grädde, buljongtärning och soja i stekpannan och låt puttra några minuter.
  7. Lägg ner pastan i såsen och tillsätt pastavattnet. Låt puttra tills pastan är al dente och det blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
  8. När det är klart blandar du ner creme cheesen. Servera gärna med vegansk parmesan.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *