Såser & tillbehör, Vardagsmat

Krämiga quesadillas med filébitar och champinjoner

Finns det något godare och enklare att göra än quesadillas? Jag tror inte det… Dessa är så krämiga och lite för goda, speciellt tillsammans med avokadoröra och salsa!

Tillagningstid: 20 min | 3-4 portioner

Ingredienser:

  • 6 st tortillabröd 
  • 1 paket filet pieces från hälsans kök 
  • 100 g champinjoner 
  • 2 st schalottenlökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 200g riven ost, spara ca 50 g (Jag använde Simply V)
  • 2 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk vitlökspulver 
  • 1 krm cayennepeppar 
  • Salt

Såser: 

  • 1 dl iMat fraiche 
  • 1 avokado 
  • 1 tomat
  • 1 stor vitlöksklyfta (pressas)   
  • Salt & peppar
  • 1 burk valfri salsa 

Gör så här:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek filebitarna tills de fått yta på båda sidor.
  2. Finhacka schalottenlöken och vitlök, skiva svampen.
  3. Tillsätt svamp och schalottenlök i stekpanna och stek tills de mjuknat. Tillsätt vitlöken och stek någon minut till.
  4. Blanda ihop det du stekt med resterande ingredienser i en skål. Smaka av med salt.
  5. Fyll alla tortillabröd och vik ihop de på mitten. Lägg lite ost runt kanten, när du steker kommer osten bli som klister och göra att det håller ihop.
  6. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek tortillabröden på båda sidor tills de fått en fin gyllenbruna yta. Använd en stekspade och tryck ihop kanterna så osten smälter lättare.
  7. Finhacka tomaten.
  8. Mosa avokadon och blanda ihop med iMat fraiche, tomat och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera dina quesadillas med salsa och avokadoröra.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *