Finns det något godare och enklare att göra än quesadillas? Jag tror inte det… Dessa är så krämiga och lite för goda, speciellt tillsammans med avokadoröra och salsa!
Tillagningstid: 20 min | 3-4 portioner
Ingredienser:
- 6 st tortillabröd
- 1 paket filet pieces från hälsans kök
- 100 g champinjoner
- 2 st schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 200g riven ost, spara ca 50 g (Jag använde Simply V)
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 krm cayennepeppar
- Salt
Såser:
- 1 dl iMat fraiche
- 1 avokado
- 1 tomat
- 1 stor vitlöksklyfta (pressas)
- Salt & peppar
- 1 burk valfri salsa
Gör så här:
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek filebitarna tills de fått yta på båda sidor.
- Finhacka schalottenlöken och vitlök, skiva svampen.
- Tillsätt svamp och schalottenlök i stekpanna och stek tills de mjuknat. Tillsätt vitlöken och stek någon minut till.
- Blanda ihop det du stekt med resterande ingredienser i en skål. Smaka av med salt.
- Fyll alla tortillabröd och vik ihop de på mitten. Lägg lite ost runt kanten, när du steker kommer osten bli som klister och göra att det håller ihop.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek tortillabröden på båda sidor tills de fått en fin gyllenbruna yta. Använd en stekspade och tryck ihop kanterna så osten smälter lättare.
- Finhacka tomaten.
- Mosa avokadon och blanda ihop med iMat fraiche, tomat och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Servera dina quesadillas med salsa och avokadoröra.