Vardagsmat, Världens kök

Krispig tofu med nudlar och cashewnötter i sötsur sås

Tillagningstid: 25 min | 4 portioner 

Ingredienser:

Tofu: 

  • 400 g naturell eller fast tofu
  • 3 msk maizena 
  • 1 krm salt 

Sötsur sås: 

  • 2 dl vatten 
  • 1 dl ketchup 
  • 3 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 2 krm salt
    Redning:  
  • 1 msk maizena 
  • Ca 2-3 msk vatten 

Wok: 

  • 4 portioner valfria nudlar 
  • 1 purjolök 
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära 
  • 2 morötter
  • 1 burk bambuskott 
  • 2 dl cashewnötter

Gör så här:

  1. Pressa tofun om du vill och hacka upp den i mindre kuber.
  2. Blanda ihop maizena och salt i en skål, häll ner tofun och rör om. Ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, inte redningen. Låt koka tills sockret smält.
  4. Vispa ihop maizena och vatten till en slät smet, häll ner lite i taget i såsen tills du får en bra konsistens, lagom tjock. Låt svalna.
  5. Gör tofun, det är valfritt hur du gör. Jag använde en airfryer och körde på 200 grader i ca 12-15 min. Men det går också att steka i olja tills krispiga eller köra dem i ugnen.
  6. Skala och hacka morötterna till plattare kuber. Häll ner i en stek/wokpanna och tillsätt olja. Stek på medelhög värme.
  7. Finstrimla purjolöken, finhacka vitlöken och finriv ingefäran.
  8. Häll ner purjolöken i stekpannan med morötterna. När löken fått lite färg tillsätt vitlök, ingefära och bambuskott.
  9. Koka nudlarna al dente. Jag använde snabbnudlar och lät dem ligga i kokhett vatten i 1 min.
  10. Blanda ner nudlar och cashewnötter i woken och häll ner såsen. Välj om du vill blanda ner den krispiga tofun eller bara servera till.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *