Tillagningstid: 25 min | 4 portioner
Ingredienser:
Tofu:
- 400 g naturell eller fast tofu
- 3 msk maizena
- 1 krm salt
Sötsur sås:
- 2 dl vatten
- 1 dl ketchup
- 3 msk socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm salt
Redning: - 1 msk maizena
- Ca 2-3 msk vatten
Wok:
- 4 portioner valfria nudlar
- 1 purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 2 morötter
- 1 burk bambuskott
- 2 dl cashewnötter
Gör så här:
- Pressa tofun om du vill och hacka upp den i mindre kuber.
- Blanda ihop maizena och salt i en skål, häll ner tofun och rör om. Ställ åt sidan.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, inte redningen. Låt koka tills sockret smält.
- Vispa ihop maizena och vatten till en slät smet, häll ner lite i taget i såsen tills du får en bra konsistens, lagom tjock. Låt svalna.
- Gör tofun, det är valfritt hur du gör. Jag använde en airfryer och körde på 200 grader i ca 12-15 min. Men det går också att steka i olja tills krispiga eller köra dem i ugnen.
- Skala och hacka morötterna till plattare kuber. Häll ner i en stek/wokpanna och tillsätt olja. Stek på medelhög värme.
- Finstrimla purjolöken, finhacka vitlöken och finriv ingefäran.
- Häll ner purjolöken i stekpannan med morötterna. När löken fått lite färg tillsätt vitlök, ingefära och bambuskott.
- Koka nudlarna al dente. Jag använde snabbnudlar och lät dem ligga i kokhett vatten i 1 min.
- Blanda ner nudlar och cashewnötter i woken och häll ner såsen. Välj om du vill blanda ner den krispiga tofun eller bara servera till.