Pasta, Vardagsmat

Lasagne med färskost och rökt tofu

Lasagne är en himla bra rätt, den går att variera på så många olika sätt. Den här inte gjord på en bechamel som en vanlig lasagne utan en superenkel sås som tar någon minut att göra men blir så galet god! Sen har jag använt rökt tofu som en extra touch och oj vad gott det blev!

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser: 

Färs:

  • 100 g rökt tofu
  • 400 g vegofärs 
  • 2 morötter 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 burk krossade tomater 
  • 1 tsk torkad oregano 
  • 1 tsk torkad basilika 
  • 2 msk vegansk parmesan
  • Olivolja att steka i 
  • Ca 12-15 st lasagneplattor 
  • 100 g vegansk ost att toppa med 

Sås:

  • 5 dl iMat fraiche 
  • 200g vegansk creme cheese 
  • 1 msk bjäst 
  • 0,75 tsk salt 
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka upp tofun i mindre bitar.
  3. Finhacka lök, vitlök och morot.
  4. Hetta upp olivolja i en panna och stek tofun tills den fått mycket yta. Ställ åt sidan.
  5. Stek lök, vitlök och morot tills löken mjuknat. Häll ner vegofärs och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  6. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika och vegansk parmesan. Låt puttra på medelhög värme i några minuter, smaka av med salt och peppar.
  7. I en kastrull, värm alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  8. I en rektangulär ugnsform, börja med att lägga ett lager sås, sedan ett lager med lasagneplattor, sen ett lager med färs och tillsist lägg på några rökt tofu bitar. Upprepa tills plattorna är slut och avsluta med ett lager vegofärs. Strö sedan på osten.
  9. Grädda längst ner i ungen ungefär 30 min.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *