Vardagsmat, Världens kök

Lasagne på mitt vis

Det här är den krämigaste lasagnen du kommer äta! Jag älskar den så sjukt mycket. Det är inte en klassisk lasagne då jag gjorde utan tomat men den är galet god. Dock så gillar jag tomat i lasagne men jag tycker också det är sjukt gott när den är simpel.


Tillagningstid: 40 min | 1 stor form

Ingredienser:

Lasagne

 • 400 g vegofärs (Jag använder alltid anammas formbara)
 • 1 stor gul lök 
 • 2 vitlöksklyftor 
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 4 dl vatten
 • 12-15 st lasagneplattor
 • 200 g vegansk ost

Bechamelsås 

 • 100 g veganskt smör (Funkar med olja också men blir inte lika gott enligt mig)
 • 0,75 dl mjöl 
 • 8 dl växtbaserad dryck, jag använde havre
 • 2 msk bjäst

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Hacka löken lite större än finhackat och finhacka sedan vitlöken.
 3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat. Tillsätt sedan vegofärsen och stek tillsammans på medelhög värme i några minuter.
 4. Tillsätt vatten och smula ner buljongen, salta & peppra. Låt puttra medans du gör såsen.
 5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet. Häll ner 2 dl av mjölken och rör om tills den är slät. Tillsätt sedan mjölken, lite i taget och rör om emellanåt. Låt koka i cirka 5 minuter, håll koll så att den inte bränns i botten. Blanda tillsist ner bjästen, smaka av med salt och peppar.
 6. I en rektangulär ugnsform, börja med att lägga ett lager bechamel, sedan ett lager med lasagneplattor och tillsist ett lager med färs. Jag la även lite ost mellan. Fortsätt tills plattorna är slut och avsluta med ett lager vegofärs. Strö sedan på osten.
 7. Grädda längst ner i ungen i 30 min. Jag serverade med nybakat vitlöksbröd och det viktigaste, flingsalt!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *