Mac & Cheese på cashewnötter, så fruktansvärt jävla gott, ursäkta språket men det är så man känner när man äter det. Finns inte så mycket mer att säga än att ni måste göra det här!
Tillagningstid: 25 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 5 dl makaroner
- 3 msk vegansk parmesan
Sås:
- 200 g cashewnötter, blötlagda 2h
- 3 dl havredryck
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk bjäst, näringsjäst
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk flingsalt
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijon senap
Går så här:
- Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
- Förbered pastavattnet.
- I en matberedare mixa alla ingredienser till såsen till en slät smet.
- Koka makaronerna i några minuter, de ska helst vara al dente. Använder du snabbmakaroner behöver du bara koka 1-2 minuter.
- Häll av vattnet och blanda ner såsen i makaronerna. Häll ner i en ugnsform och strö över vegansk parmesan.
- Stoppa i ugnen 15-20 min.