Vardagsmat

Mango och kokosgryta med curry

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser: 

  • 4 portioner ris 
  • 1 msk kokosolja eller rapsolja 
  • 1 gul lök 
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 1 burk kokosmjölk (400g) 
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar kikärtor (ca 450 g) 
  • 2 msk curry 
  • 1 krm ingefärspulver 
  • I näve färsk koriander, finhackad
  • Zezt från 1/2 lime 
  • 2 msk limejuice 
  • Ca 140 g konserverad ananas 
  • 1/2 mango 
  • Chiliflakes

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna, stek löken tills den blivit mjuk, tillsätt vitlöken och stek någon minut till.
  3. Häll ner kikärtorna, salta och stek några minuter. Ha sedan i kokosmjölk, vatten, curry, ingefära, koriander och lime. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Tärna ananas och mango, häll ner i grytan och låt puttra ca 5 minuter till. Smaka av med salt, peppar och chili, jag tog grovmalen chiliflakes.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *