Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner ris
- 1 msk kokosolja eller rapsolja
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk (400g)
- 2 dl vatten
- 2 burkar kikärtor (ca 450 g)
- 2 msk curry
- 1 krm ingefärspulver
- I näve färsk koriander, finhackad
- Zezt från 1/2 lime
- 2 msk limejuice
- Ca 140 g konserverad ananas
- 1/2 mango
- Chiliflakes
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna, stek löken tills den blivit mjuk, tillsätt vitlöken och stek någon minut till.
- Häll ner kikärtorna, salta och stek några minuter. Ha sedan i kokosmjölk, vatten, curry, ingefära, koriander och lime. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna ananas och mango, häll ner i grytan och låt puttra ca 5 minuter till. Smaka av med salt, peppar och chili, jag tog grovmalen chiliflakes.