Det här tyckte jag var väldigt roligt, det ser ut som fetaost och man kan använda det till allt. Smaken kan man även justera beroende på hur man vill att den ska smaka. Jag gjorde min lite extra salt för att jag ville ha min i saker. Till exempel så använde jag tofun i en matpaj, då passa det bra att den var lite extra salt.
Tillagningstid: 10 min
Ingredienser:
- 400 g fast tofu
- 5-6 dl god olivolja (eller 4 dl olivolja och 2 dl vatten, beroende på hur mycket olivolja du vill använda)
- 1-2 msk flingsalt (Beroende på hur salt du vill ha din tofu)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk torkad dragon
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad basilika
- Juice och zest från 1/2 citron
Gör så här:
- Skär tofun i 4 delar så du har 4 platta rektanglar. Lägg de omlindade av hushållspapper på t.ex en skärbräda och lägg sedan något tungt på så all vätska pressas ut. Låt de ligga minst 30 min.
- Pressa vitlöken och blanda sedan ihop alla ingredienser till marinaden i en burk.
- Dela tofun i små kuber. Häll ner i marinaden och blanda om. I en försluten burk som rymmer ca 1,5 l häll ner tofun och fyll upp med marinad. Låt stå i kyl minst 2 dagar innan servering.