Förrätt, Husmanskost, Såser & tillbehör

Min smörgåstårta

Smörgåstårta kan ju vara något av det godaste.. Och den här är så extremt god. Ni måste testa!


Tillagningstid: 1h | 12 portioner 

Ingredienser: 

Lager 1: 

  • 1/2 paket rökt tofu (finhackat i slå rektanglar) 
  • 1 dl iMat fraiche 
  • 1 dl växtbaserad majonnäs 
  • 1/2 dl smörgåsgurka (finhackad) 
  • Några skivor av din favoritost (Jag använder cheddar mature) 

Lager 2: 

  • 2 dl iMat fraiche 
  • 2 msk majonnäs 
  • 1 liten rödlök (finhackad) 
  • 4 msk röd tångcaviar 
  • 0,5 msk citronsaft
  • Salt

Garnering: 

  • 6st halvor färsk hönökaka 
  • 1,5 dl iMat fraiche 
  • 1,5 dl majonnäs 
  • 1 burk svart tångcaviar
  • Det som blev över av den röda tångcaviaren
  • Ca 100g vindruvor 
  • Ca 150g pärltomter 
  • 1/2 gurka 
  • 2 citroner
  • 1 paket roast beaf från Peas of heaven 

Gör så här: 

  1. Blanda ihop alla ingredienser till första lagret.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till lager 2 och smaka av med salt. 
  3. Gör en cirkel av två bröd, bre på det första lagret. Lägg på några skivor ost.
  4. Lägg på två brödhalvor till och bre på lager 2.
  5. Lägg på det sista lagets av brödhalvor.  
  6. Blanda ihop majonnäs och iMat fraiche. Bre på över hela tårtan. 
  7. Sedan är det bara fritt fram och dekorera. Servera gärna dagen efter!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *