Såser & tillbehör, Vardagsmat

Taco tallrik med pulled svamp

Tillagningstid: 25 min | 2 portioner

Ingredienser:

Pulled taco svamp:

  • 200 g stora ostronskivlingar 
  • 2 msk smör 
  • 1/2 gul lök 
  • 1 tsk taco krydda 
  • 1/2 dl tacosås eller salsa 
  • Ca 170 g tortilla chips 
  • 50 g isbergssallad 
  • Ca 4 st körsbärstomater
  • 1 liten burk majs
  • Några jalapeños
  • Ca 50 g vegansk ost att toppa med

Vitlökssås:

  • 1 dl iMat fraiche
  • 2 st stora vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 krm salt 
  • 4 krm citronpeppar 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dra isär ostronskivlingarna till remsor. Inte för små då de krymper i pannan.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek ostronskivlingen.
  4. Finstrimla löken och tillsätt i stekpannan. Stek tills löken mjuknat.
  5. Riv osten.
  6. Tillsätt tacosås eller salsa i stekpannan och stek någon minut.
  7. I en ugnssäker form häll ner tortillachips. Lägg på pulled svamp och toppa sedan med ost. Gratinera i ca 12 min.
  8. Finhacka tomat och sallat.
  9. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
  10. Toppa nacho tallriken med sås, tomat, sallat, majs och jalapeños.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *