Tillagningstid: 25 min | 2 portioner
Ingredienser:
Pulled taco svamp:
- 200 g stora ostronskivlingar
- 2 msk smör
- 1/2 gul lök
- 1 tsk taco krydda
- 1/2 dl tacosås eller salsa
- Ca 170 g tortilla chips
- 50 g isbergssallad
- Ca 4 st körsbärstomater
- 1 liten burk majs
- Några jalapeños
- Ca 50 g vegansk ost att toppa med
Vitlökssås:
- 1 dl iMat fraiche
- 2 st stora vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 krm salt
- 4 krm citronpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dra isär ostronskivlingarna till remsor. Inte för små då de krymper i pannan.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek ostronskivlingen.
- Finstrimla löken och tillsätt i stekpannan. Stek tills löken mjuknat.
- Riv osten.
- Tillsätt tacosås eller salsa i stekpannan och stek någon minut.
- I en ugnssäker form häll ner tortillachips. Lägg på pulled svamp och toppa sedan med ost. Gratinera i ca 12 min.
- Finhacka tomat och sallat.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
- Toppa nacho tallriken med sås, tomat, sallat, majs och jalapeños.