Vardagsmat, Världens kök

Orange tofu

Jag har hittat den godaste paneringen till tofu, lika delar majsstärkelse, mjöl och bjäst… Shit säger jag bara. Och herregud vad orange tofu var gott!

Tillagningstid: 40 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g fast tofu 
  • 4 portioner ris
  • 50 g salladslök
  • 1 chilifrukt
  • Rikligt med olja till stekning

Panering:

  • 2 msk majsstärkelse 
  • 2 msk mjöl  
  • 2 msk bjäst 
  • 1 dl växtbasersd dryck 

Apelsin sås: 

  • 2,5 dl apelsinjuice (gärna från färskpressade apelsiner) 
  • Zest från 1 apelsin
  • 1 dl socker 
  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • 2 msk ljus soja 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 krm chili flakes, ta mer om du vill, vår är väldigt stark 
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 2 msk vatten 

Gör så här:

  1. Dela tofun i mindre bitar, jag gjorde kanske 1/2 cm tjocka och några cm långa. Lägg under press.
  2. Blanda ner alla ingredienser förutom majsstärkelse och vatten till såsen i en kastrull. Koka upp och låt låt sedan bubbla tills sockret smält.
  3. Blanda ihop majsstärkelse och vatten i ett glas.
  4. Koka upp såsen igen och häll ner redningen. Låt koka någon minut till och ställ åt sidan.
  5. Ta fram två skålar, häll ner majsstärkelse, mjöl och bjäst i en och havredrycken i en.
  6. Doppa först tofun i drycken och vänd sedan ner den i mjölblandningen. Upprepa tills alla är panerade.
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Värm olja i en stekpanna.
  9. Strimla salladslök och chili.
  10. Fritera tofun tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 2-3 min.
  11. Antigen kan du blanda ihop tofun och såsen eller servera såsen på sidan med tofu och ris. Toppa med salladslök och chili.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *