Jag har hittat den godaste paneringen till tofu, lika delar majsstärkelse, mjöl och bjäst… Shit säger jag bara. Och herregud vad orange tofu var gott!
Tillagningstid: 40 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 400 g fast tofu
- 4 portioner ris
- 50 g salladslök
- 1 chilifrukt
- Rikligt med olja till stekning
Panering:
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk mjöl
- 2 msk bjäst
- 1 dl växtbasersd dryck
Apelsin sås:
- 2,5 dl apelsinjuice (gärna från färskpressade apelsiner)
- Zest från 1 apelsin
- 1 dl socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk ljus soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm chili flakes, ta mer om du vill, vår är väldigt stark
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk vatten
Gör så här:
- Dela tofun i mindre bitar, jag gjorde kanske 1/2 cm tjocka och några cm långa. Lägg under press.
- Blanda ner alla ingredienser förutom majsstärkelse och vatten till såsen i en kastrull. Koka upp och låt låt sedan bubbla tills sockret smält.
- Blanda ihop majsstärkelse och vatten i ett glas.
- Koka upp såsen igen och häll ner redningen. Låt koka någon minut till och ställ åt sidan.
- Ta fram två skålar, häll ner majsstärkelse, mjöl och bjäst i en och havredrycken i en.
- Doppa först tofun i drycken och vänd sedan ner den i mjölblandningen. Upprepa tills alla är panerade.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Värm olja i en stekpanna.
- Strimla salladslök och chili.
- Fritera tofun tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 2-3 min.
- Antigen kan du blanda ihop tofun och såsen eller servera såsen på sidan med tofu och ris. Toppa med salladslök och chili.