Pad thai är ju bara för gott, jag har gjort ett recept på en ”vanlig” pad thai tidigare och nu blev jag så sugen på att göra en pad thai sallad, så här har vi det. Knaprig sallad med mjuka nudlar och möra filebitar… Ni hör ju!
Tillagningstid: 15 min | 5-6 portioner
Ingredienser:
Pad thai
- 1 paket filet pieces från hälsans kök
- 4 portioner risnudlar
- 2 st morötter
- 1/2 gurka
- 1/2 vitkål
Sås
- 2 dl sweet chili
- 2 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 40 g ingefära
- 1 lime
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 chilifrukt
Till servering
- 2 dl saltade jordnötter
- 1 lime
Gör så här:
- Strimla vitkål, gurka och morot.
- Förbered såsen genom att riva ingefära och vitlök, pressa ut limejuice och sedan blanda ihop alla ingredienser.
- Stek filebitarna med olja, salt och peppar tills de fått en fin yta.
- Koka upp vatten, jag använde en vattenkokare. Lägg sedan ner nudlarna i en skål och häll på vattnet. Låt ligga ungefär 4 min, skölj dem sedan i kallt vatten.
- Blanda ihop salladen, nudlarna, filebitarna och såsen.
- Mortla jordnötterna och servera salladen med jordnötter och skivad lime.
very good