Sallad, Vardagsmat, Världens kök

Pad thai sallad

Pad thai är ju bara för gott, jag har gjort ett recept på en ”vanlig” pad thai tidigare och nu blev jag så sugen på att göra en pad thai sallad, så här har vi det. Knaprig sallad med mjuka nudlar och möra filebitar… Ni hör ju!

Tillagningstid: 15 min | 5-6 portioner

Ingredienser:

Pad thai 

  • 1 paket filet pieces från hälsans kök
  • 4 portioner risnudlar
  • 2 st morötter 
  • 1/2 gurka 
  • 1/2 vitkål  

Sås 

  • 2 dl sweet chili
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 40 g ingefära 
  • 1 lime 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 chilifrukt

Till servering

  • 2 dl saltade jordnötter
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Strimla vitkål, gurka och morot.
  2. Förbered såsen genom att riva ingefära och vitlök, pressa ut limejuice och sedan blanda ihop alla ingredienser.
  3. Stek filebitarna med olja, salt och peppar tills de fått en fin yta.
  4. Koka upp vatten, jag använde en vattenkokare. Lägg sedan ner nudlarna i en skål och häll på vattnet. Låt ligga ungefär 4 min, skölj dem sedan i kallt vatten.
  5. Blanda ihop salladen, nudlarna, filebitarna och såsen.
  6. Mortla jordnötterna och servera salladen med jordnötter och skivad lime.


Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Elise Bäckström säger:

    very good

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *