Pasta, Världens kök

Spaghetti Aglio e Olio

Det här är seriöst den godaste pastan jag vet. Första gången jag åt den var jag i Italien, efter det åt jag den varje kväll resten av resan och nu varje gång jag är i Italien så äter jag den. Dock har jag inte varit i Italien sen jag blev vegan och jag har inte ätit en äkta italiensk Aglio e Olio på länge. Men jag har självklart ätit den hemma! Jag har tagit fram ett recept på en vegansk aglio e olio som är så galet god och saknaden på en italiensk aglio e olio finns inte ens kvar.. Ni måste testa!😍

Tillagningstid: 15 min | 4 portioner

Ingredienser:

 • 4 portioner spaghetti (Jag tog ungefär 400g)
 • 2 dl extra virgin olivolja av bra kvalitet
 • 1 stor klase vitlök (Ju mer vitlök desto godare)
 • 2-3 st röd peppar
 • Ca 1 dl pastavatten
 • (Viktigt) Vegansk parmesan till servering
 • Salt

Gör så här:

 1. Förbered pastavattnet.
 2. Grovhacka upp vitlöken och chilifrukten. Använd inte vitlökspress!
 3. Koka pastan hälften av den tid som står på förpackningen, cirka 4 min.
 4. Hetta upp oljan och häll ner vitlök och chilin. Låt steka tillsammans i någon minut tills vitlöken fått lite färg.
 5. Lägg ner pastan i stekpannan, häll ner någon dl pastavattnet. Låt steka ihop tills pastan har dragit åt sig mestadels av oljan samt att pastan är al dente.
 6. Smaka av med salt. (Inte alltför salt då parmesanen också är salt) Den kommer smaka lite platt tills du tillsätter parmesan men det är även viktigt att den är hyfsat stark! Så ifall den blir svag kan du tillsätta chiliflakes.
 7. (Viktigaste punkten). Servera med mycket vegansk parmesan. Kanske 1,5-2 dl för 4 port. Det är den som gör allt!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!
  Fußballtrikot

 2. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. All the best Italien Trøje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *