Pastarätter är alltid roligt att laga, den här tyckte min syster påminde om seafood. Lite som en musselpasta. När hon sa det så kände jag det. Den är hur god som helst och passade galet bra tillsammans med schnitzel.
Tillagningstid: 20 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 350 g spaghetti
- 4 st vego schnitzlar, gör egna eller köp färdiga (Anammas är supergoda)
- 1 schalottenlök
- 2 msk växtbaserat smör
- 2 msk vegansk parmesan
Krämig sås:
- 250 g silkestofu
- 2 dl växtbaserad grädde
- 1 dl solrosfrön
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk limejuice
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 dl pastavattnet
Gör så här:
- Om du gör egna schnitzlar så förbereder du dem nu. Stek dem inte än utan låt dem ligga med panering.
- I en matberedare mixa ihop alla ingredienser till såsen tills krämig. Solrosfröna ska inte kännas av så mycket.
- Förbered pastavattnet.
- Finhacka schalottenlöken och stek i olja tills mjuk. Häll ner såsen och blanda ner smör och vegansk parmesan, låt puttra på låg värme.
- Koka pastan i ungefär 5-6 min tills att den nästan är klar, alltså något snäpp under al dente. Den ska sedan bli klar i såsen.
- Stek schnitzlarna med olja tills de fått yta och fin färg.
- Blanda ner pastan i såsen och häll ner pastavatten. Smaka av med salt och eventuellt peppar. Låt puttra tills pastan är al dente.
- Skiva upp schnitzlarna och servera med den krämiga pastan.