Tog inspo från allt om mat på briochebröd receptet men jag gjorde om lite och veganiserade det och det blev sjukt bra. Den här burgaren är next level, pulled tofu med bbq smak, persiljekräm med vegansk parmesan, saftig coleslaw med äpple, tomater, ost och pommes!
Ingredienser:
Brioche hamburgerbröd:
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl havredryck
- 25 g jäst för söta degar, gärna eko
- 2,5 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 3 msk aquafaba (kikärtsspad)
- Ca 7,5 dl vetemjöl
- 50 g växtbaserat smör
- 1/2 dl havredryck till pensling
Pulled tofu med bbq smak:
- 4 portioner pulled tofu
Persiljekräm:
- 1 dl iMat fraiche
- 1 dl persiljeblad, inte så hårt packade
- 1 msk vegansk parmesan
Övriga tillbehör:
- Ca 2-3 dl coleslaw med äpple
- 2 st eko tomater
- Vegansk ost (jag använde violife’s block ost)
- 4 portioner pommes
Gör så här:
Bröd:
- Värm vatten och havredryck till 37 grader. Rör ner jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, aquafaba och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning.
- Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet.
- Låt jäsa övertäckta 1 timme. (Under tiden bröden jäser kan du förbereda pulled tofu)
- Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar.
- Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bröden med havredryck och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och pensla dem igen, både under och över (På så sätt hålls fukten inne och de blir mjukare och saftigare) låt sedan svalna på galler.
Tillbehör:
- Gör iordning coleslaw.
- Gör pulled tofu under tiden bröden jäser.
- Mixa alla ingredienser till persiljekrämen i en matberedare, smaka av med salt.
- Förbered pommes, jag gjorde i airfryer.
- Skiva upp tomater.
- Stek bröden i olja eller smör för krispig yta, lägg på ost och låt smälta.
- Smacka på resterande tillbehör och njut!