Här är ett recept på pulled tofu tacos med bbq smak! Alltså den här pulled tofun är helt fantastisk, är besatt!
Tillagningstid: 10 min, gräddning: 50 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 800 g fast tofu
Marinad till tofu:
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk japansk soja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 3 krm salt
Smaksättare:
- 1 dl vegansk bbq sås
- 1 dl vatten
Tillbehör:
- 8 st tortilla bröd
- 2 avokados
- 1 mango
- 1 dl picklad rödlök
- 1/2 kruka koriander
- 1 lime
- Vitlöksdressing/vitlöksmajonnäs ( Tillsätt bara mer vitlök i majonnäsen)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
- Ta tofublocket och pressa försiktigt på det så att lite av vätskan försvinner.
- Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn så du får små tofustrimlor, lägg i en skål.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och häll sedan över tofun, använd en slickepott för att försiktigt röra om i tofun så att marinaden sprids ut.
- På en klädd plåt, sprid försiktigt ut tofun.
- Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min, beroende på den konsistens man vill ha samt hur blöt tofun är från början. Glöm inte att röra om då och då.
- Förbered tillbehören, hacka mangon, avokadon, koriandern och skiva limen, gör såsen och picklad rödlök. Lägg upp i skålar.
- I en stekpanna värm bbq sås och vatten, låt koka upp.
- Häll ner tofun i bbq såsen och värm tills tofun sugit åt sig såsen.
- Servera din pulled tofu i en taco med tillbehören och njut!