Vardagsmat, Världens kök

Pulled tofu tacos

Här är ett recept på pulled tofu tacos med bbq smak! Alltså den här pulled tofun är helt fantastisk, är besatt!

Tillagningstid: 10 min, gräddning: 50 min | 4 portioner 

Ingredienser: 

  • 800 g fast tofu 

Marinad till tofu:

  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk japansk soja 
  • 1 tsk rökt paprikapulver 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1/2 tsk cayennepeppar 
  • 1/2 tsk vitlökspulver 
  • 3 krm salt 

Smaksättare: 

  • 1 dl vegansk bbq sås 
  • 1 dl vatten 

Tillbehör: 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
  2. Ta tofublocket och pressa försiktigt på det så att lite av vätskan försvinner.
  3. Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn så du får små tofustrimlor, lägg i en skål.
  4. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och häll sedan över tofun, använd en slickepott för att försiktigt röra om i tofun så att marinaden sprids ut.
  5. På en klädd plåt, sprid försiktigt ut tofun.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min, beroende på den konsistens man vill ha samt hur blöt tofun är från början. Glöm inte att röra om då och då. 
  7. Förbered tillbehören, hacka mangon, avokadon, koriandern och skiva limen, gör såsen och picklad rödlök. Lägg upp i skålar.
  8. I en stekpanna värm bbq sås och vatten, låt koka upp.
  9. Häll ner tofun i bbq såsen och värm tills tofun sugit åt sig såsen.
  10. Servera din pulled tofu i en taco med tillbehören och njut!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *