Såser & tillbehör, Vardagsmat

Pulled tofu

För varje dag som går blir det bara roligare och roligare att vara vegan. Man kan göra SÅ mycket kul och gott! Det här var så sjukt roligt att laga och testa att göra, det blev också helt fantastiskt gott. Jag gör mycket med tofu men det här har nog varit en av mina favoriter, kommer kunna laga så grymt mycket med det här som grund! 

Tillagningstid: 15 min, gräddning: 45 min | 4 portioner 

Ingredienser: 

  • 800 g fast tofu 
  • 3 tsk japansk soja 
  • 2 msk rapsolja 
  • 1,5 tsk rökt paprikapulver 
  • 1,5 tsk paprikapulver 
  • 1/2 tsk cayennepeppar 
  • 1/2 tsk vitlökspulver 
  • 3 krm salt 

Smaksättare (valfritt): 

  • 1 dl Bbq sås 
  • 1 dl vatten 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader, över och undervärme.
  2. Ta tofublocket och pressa försiktigt på det så att lite av vätskan försvinner.
  3. Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn så du får små tofustrimlor, lägg i en skål.
  4. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och häll sedan över tofun, använd en slickepott för att försiktigt röra om i tofun så att marinaden sprids ut.
  5. På en klädd plåt, sprid försiktigt ut tofun.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min, beroende på den konsistens man vill ha samt hur blöt tofun är från början. Glöm inte att röra om då och då. 
  7. (Valfritt) I en stekpanna värm bbq sås och vatten, låt koka upp.
  8. Häll ner tofun i bbq såsen och värm tills tofun sugit åt sig såsen.
  9. Servera i till exempel en taco, burgare, till pasta, i en gryta eller är som det är!
  10. Det går superbra att frysa in och använda senare, passar perfekt till t.ex göttfärrsås eller tacos!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *