Tillagningstid: 1h | Ca 2-3 portioner
Ingredienser:
Gnocchi:
- 1 butternut pumpa, skalad och tärnad
- Ca 5 dl vetemjöl
- 3 krm salt
- Smör att steka i
Fetaostsås:
- 150 g vegans greek style ost
- 1 dl iMat fraiche
- 1 dl växtbaserad grädde
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk agave
- Peppar
Kanderade valnötter:
- 80 g valnötter
- Några tsk agavesirap
- Några nypor flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala och hacka pumpan i mindre bitar. Hela pumpan kommer inte användas i receptet, antigen fryser du in pumpan som blir över eller använder direkt till något annat. (Recept på pumpkin pie och pumpkin spice latte)
- Lägg pumpan på en klädd plåt och stoppa in i ugnen. Låt vara inne i 30-35 minuter, den ska bli mjuk.
- När den är färdig mixar du den slät i en matberedare. Låt svalna lite innan du börjar.
- Häll upp 300 g av purén i en skål och blanda ner salt och lite mjöl i taget tills du har en smet. Den ska vara lite kladdig.
- Mjöla dina händer och en ren yta. Ta upp en liten klump av smeten och rulla till en boll. Använd sedan ett grillspett till att göra formen av en pumpa på bollarna.
- Upprepa tills all deg är slut.
- Stoppa pumporna i frysen i ungefär 1h.
- Gör under tiden såsen: I en kastrull häll ner iMat fraiche och grädde. Smula ner osten och pressa i vitlök. Tillsätt agavesirap och smaka av med salt.
- Valnötter: I en torr stekpanna rosta nötterna på hög värme i några minuter, se till att de inte bränns. Ringla över några tsk agavesirap och några nypor flingsalt. Rosta någon minut till. Ställ åt sidan.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner gnocchin, koka i ca 4 minuter, ifall du kokar för länge kan de bli hårda och sega)
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek underdelen av pumporna tills de får yta. Ta några små blad/kvistar och tryck ner i pumporna. Sedan är det bara att servera! (Och glöm inte fota👀)