Efterrätt & kakor

Pumpkin pie

Okej, jag har länge velat testa pumkin pie. Det ser så gott ut, så jag gjorde en. Men, alltså jag är kluven. Det smakar lite som mjuk pepparkaka fast lite mer kryddstark. Jag har hört många som sagt att det är supergott och andra som inte tycker att det är en höjdare. Jag tyckte inte att det var speciellt gott dagen jag bakade den, men när den hade fått stå ett dygn så tyckte jag att den var jättegod, speciellt med vaniljsås. Ni får gärna testa att göra en och berätta vad ni tycker!

Tillagningstid: 1,5 h | En stor paj

Ingredienser:

Pajdeg 

  • 150 g veganskt smör 
  • 1 dl florsocker 
  • 4,5 dl vetemjöl

Pumpkin fyllning 

  • 600 g pumpa puré 
  • 2,5 dl mandeldryck 
  • 1,5 dl farinsocker 
  • 1/2 dl sirap 
  • 1 tsk kanel 
  • 1/2 tsk ingefära 
  • 1/2 tsk muskotnöt 
  • 1 tsk flingsalt 
  • 1 tsk vaniljextrakt 
  • 3 msk majsstärkelse 
  • 1,5 dl vegansk vispgrädde till servering
  • Vegansk vaniljsås till servering (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered pajskalet genom att blanda ihop alla ingredienser till en deg. Bre ut degen på en pajform, se till att kanterna går upp en bit så att man får den där fina kanten, stoppa sedan in i frysen i ca 20 min.
  3. Häll ner alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och mixa till en slät smet. Pumpapuren gör du genom att mixa ugnsbakad pumpa slät, jag förklarar tydligare i det här receptet.
  4. Ta ut pajdegen ur frysen och häll i fyllningen. Använd en slickepott till att göra ytan slät.
  5. Stoppa in i ugnen i cirka 1h. Den ska vara lite dallrig när den är klar. Låt pajen svalna 30 min och stoppa sedan in i kylen i minst 4h eller över natten. (Jag rekommenderar att den får stå över natten, den blir mycket godare enligt mig).
  6. Vispa grädden och spritsa på pajen. Jag serverade även med mycket vaniljsås.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *