Drinkar

Pumpkin spice latte

Den här latten blev så fruktansvärt god, 100% bättre än starbucks (och alla andra ställen..) Nej men seriöst, så sjukt god!

Pumpasirapen är det som göra själva pumpkin spice smaken och den är faktiskt enkel att göra. Det som är bra med den är att man gör mycket som räcker hela hösten. Detta är min nya favorit latte, så mysigt nu när höstkvällarna smyger sig fram.

Tillagningstid: 40 min | 1 liter pumpasirap, blir många koppar

Ingredienser:

Pumpasirap

  • 600 g socker 
  • 500 ml vatten 
  • 100 g pumpa (Jag använder butternut pumpa)
  • 1/2 msk kanel 
  • 1/4 msk ingefärspulver 
  • 1/4 msk muskotnöt 

Dryck 

  • 600 ml havredryck 
  • 300 ml starkt kaffe 
  • 2 dl vispgrädde (valfritt) 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 220 grader. 
  2. Skala och hacka pumpan i mindre bitar. Hela pumpan kommer som sagt inte användas i receptet, antigen fryser du in pumpan som blir över eller använder direkt till något annat. 
  3. Lägg då 100 g av pumpan på en klädd plåt och stoppa in i ugnen. Låt vara inne i 30-35 minuter, den ska bli mjuk. 
  4. När den är färdig mixar du den slät i en matberedare. 
  5. Värm vatten och socker i en kastrull tills sockret har smällt, tillsätt 4 stora msk av den mixade pumpan och sedan resterande kryddning till sirapen och låt puttra på låg värme i ca 5-10 minuter. Den får vara rinnig men fortfarande liknande konsistens som sirap. Dra av från värmen. Du kan med hjälp av en sil ta bort det som är på ytan. Förvara sirapen i en försluten burk i kylskåpet, den blir tjockare när den svalnat.
  6. Vispa grädden. 
  7. Förbered kaffet. 
  8. Låt  havredrycken koka upp i en kastrull. Använd sedan en skummare till att skumma mjölken. Fördela mjölken i 4 glas, ca 1,5 dl i varje glas, och sedan kaffe, ca 0,75 dl i varje glas. Blanda ner 2 msk av pumpasirapen i alla glas och toppa tillsist med vispad grädde.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Elise säger:

    ljuvlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *