Ramensoppa sitter aldrig fel, det finns oändligt med varianter på ramensoppa och här är enkel att göra och god att äta. Det är extra gott när det är lite regnigt ut, så passa på att laga nu när vädret inte riktigt är på vår sida, iallafall inte här i Norrland!
Tillagningstid: 40 min | 4 portioner
Ingredienser:
Tofu:
- 270 g tofu
- 1 msk mushroom soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk lime juice
Soppan:
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 stor chilifrukt
- 40 g ingefära
- 250 g pakchoi
- 300 g champinjoner
- 100 g salladslök
- 3 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 4 msk mushroom soja
- 1,5 msk sesamolja
- 2 msk limejuice
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 msk agavesirap
- 0,5 tsk koriander
- 4 port valfria nudlar
- 1 paket böngroddar
Gör så här:
- Hacka upp tofun i tärningar och lägg i en skål, häll ner ingredienserna till marinaden.
- Finhacka vitlök, chili, samt finriv ingefära. Hacka upp salladslöken (spara lite till topping), dela svampen i mindre bitar. Fräs vitlök, chili och ingefära i någon minut, tillsätt sedan salladslök och svamp. Låt steka i någon minut.
- Tillsätt sedan resterande ingredienser förutom tofu och nudlar. Låt sjuda under lock i cirka 20 min.
- Stek tofun på hög värme tills de fått färg.
- Häll ner nudlarna i soppan och koka tills klara.
- Skölj böngroddarna. Häll upp soppan i skålar och toppa med tofu, salladslök och böngroddar. Ifall du vill kan du även toppa med grovt rivna morötter.