Risotto i mitt hjärta! Det är ju så enkelt att göra och så fruktansvärt gott, den här risotton innehåller så mycket gott. Svamp, vitlök, schalottenlök, vin, valnötter.. MUMS!!

Tillagningstid: 35 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 2 st stora schalottenlökar
- 250 g champinjoner
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 9 dl vatten
- 2 st svampbuljongtärningar
- 1 dl vegansk parmesan
- 3 msk växtbaserat smör
- 1 dl valnötter
Gör så här:
- Finhacka lök och strimla svampen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills mjuk, tillsätt svampen och stek några minuter.
- Finhacka vitlök och tillsätt i stekpannan.
- Häll ner risotto och vin, låt vinet sjudas bort.
- Koka upp vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningarna, rör om tills klumpfri.
- Häll ner buljongen i omgångar i risotton tills den är krämig.
- När nästan allt vatten har försvunnit, tillsätt parmesan och smör. Smaka av med salt om det behövs.
- Grovhacka valnötterna och blanda ner i risotton.
- Klart!