Vardagsmat

Risotto med vitlök, champinjoner och valnötter

Risotto i mitt hjärta! Det är ju så enkelt att göra och så fruktansvärt gott, den här risotton innehåller så mycket gott. Svamp, vitlök, schalottenlök, vin, valnötter.. MUMS!!

Tillagningstid: 35 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 st stora schalottenlökar 
  • 250 g champinjoner 
  • 4 st vitlöksklyftor 
  • 2 msk olivolja 
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 
  • 9 dl vatten 
  • 2 st svampbuljongtärningar 
  • 1 dl vegansk parmesan 
  • 3 msk växtbaserat smör 
  • 1 dl valnötter

Gör så här:

  1. Finhacka lök och strimla svampen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills mjuk, tillsätt svampen och stek några minuter.
  3. Finhacka vitlök och tillsätt i stekpannan.
  4. Häll ner risotto och vin, låt vinet sjudas bort.
  5. Koka upp vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningarna, rör om tills klumpfri.
  6. Häll ner buljongen i omgångar i risotton tills den är krämig.
  7. När nästan allt vatten har försvunnit, tillsätt parmesan och smör. Smaka av med salt om det behövs.
  8. Grovhacka valnötterna och blanda ner i risotton.
  9. Klart!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *