Förrätt, Husmanskost, Såser & tillbehör

Romröra på tångrom

Romröra är en klassisk svensk röra som innehåller, rom, creme fraiche, rödlök, citron, ofta dill och ibland även majonnäs. Det brukar serveras till bland annat ägg, fisk och bröd. Jag älskar romröra, speciellt på toast, det är en väldigt vanlig förrätt i Sverige. Smörstekt toast med romröra. Därför har jag tagit fram ett recept på en vegansk romröra på tångrom.

Tillagningstid: 5 min

Ingredienser:

  • En liten burk iMat creme fraiche (200 ml)
  • 1 liten rödlök
  • 4 msk tångrom
  • 1-2 msk citronsaft (Smaksak)
  • Salt
  • Ha i någon msk majonnäs (Valfritt, jag brukar inte ha i majonnäs men det är vanligt)

Gör så här:

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och eventuellt mer citronsaft.
  3. Servera till t.ex smörstekt toast.

Tips!

Ha i lite dill ifall du gillar det, jag är inget fan av dill så jag valde att utesluta det!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *