Den här grytan är så satans god, pappa har alltid gjort den och jag har alltid älskat den så självklart gjorde jag en vegansk variant! Sojabitarna passade så bra till den här grytan, drog åt sig smak och blev så saftiga!
Ingredienser:
- 4 portioner ris
- 200 g torkat sojaprotein (eller annat protein efter smak, ta då ca 500 g av det proteinet)
- 50 g vegansk kabanoss eller ölkorv med chili (Jag använder vegestorys piri-piri)
- 1 röd paprika
- 0,75 dl syltlök
- 1 dl cornichon, delad på mitten
- Ca 65 g svarta urkärnade oliver
- 2 grönsaksbuljonger
- 7 dl vatten
- 5 dl grädde
- 2 msk japansk soja
- Salt & peppar
Gör så här:
- Blötlägg sojabitarna tills de är mjuka, de jag använde krävde ca 15 min.
- Hacka upp korven i mindre bitar.
- I en grya hetta upp olja och stek sedan sojabitarna och korven tills de fått yta, salta.
- Hacka paprikan i mindre bitar.
- Tillsätt resterande ingredienser, smaka av med salt & peppar och låt sedan grytan koka i ca 30 min.
- Koka riser enligt anvisningarna på förpackningen.