Ingredienser:
Smuldeg:
- 100 g växtbaserst smör (rumstempererat)
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokos
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl farinsocker
- 2 nypor flingsalt
Rabarber:
- 500 g rabarber
- 4 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
- Vaniljsås till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- I en bunke blanda ihop smör, mjöl, havregryn och kokos.
- Knåda ner socker och flingsalt med fingrarna tills det blir ett jämnt smul.
- Skala och hacka upp rabarber i mindre bitar.
- Lägg ner i en pajform och blanda ihop med socker och potatismjöl.
- Smula över degen så att pajen täcks (tryck inte till degen utan det ska vara smuligt och luftigt)
- Stoppa i ugnen ca 25 min tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera med en god vegansk vaniljsås!