Efterrätt & kakor

Smulpaj med rabarber och kokos

Ingredienser: 

Smuldeg:

  • 100 g växtbaserst smör (rumstempererat)
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • 1 dl havregryn 
  • 1 dl kokos 
  • 1 dl strösocker 
  • 1/2 dl farinsocker 
  • 2 nypor flingsalt 

Rabarber: 

  • 500 g rabarber 
  • 4 msk strösocker 
  • 1 msk potatismjöl 
  • Vaniljsås till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. I en bunke blanda ihop smör, mjöl, havregryn och kokos.
  3. Knåda ner socker och flingsalt med fingrarna tills det blir ett jämnt smul.
  4. Skala och hacka upp rabarber i mindre bitar.
  5. Lägg ner i en pajform och blanda ihop med socker och potatismjöl.
  6. Smula över degen så att pajen täcks (tryck inte till degen utan det ska vara smuligt och luftigt)
  7. Stoppa i ugnen ca 25 min tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Servera med en god vegansk vaniljsås!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *