Okejjj den här glassen är så jävla god!! Det är lätt en av de godaste glasserna jag ätit… Den är krämig, len och fylld med goda grejer. Jordnötssmör, hemmagjord kolasås, choklad, jordötter.. Ja ni hör ju! Den påminner lite om snickerkladdkakan , galet gott. Ni måste seriöst testa den här!!!!
Tillagningstid: 1h | Cirka 1 liter
Ingredienser:
Glass:
- 2,5 dl vegansk vispgrädde
- 1 tsk vaniljextrakt
- 200 g vegansk creme cheese, jag använder violifes
- 0,5 dl florsocker
Snickers:
- 100 g mörk choklad
- 2 dl jordnötter
- 1/2 dl jordnötssmör
- Kolasås
Kolasås:
- 2 dl växtbaserad grädde
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 msk smör
Gör så här:
Kolasås:
- Häll ner alla ingredienser förutom smör i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda på medelhögvärme tills ungefär 1/3 är kvar.
- Dra från plattan och blanda i smöret, låt svalna helt.
Glass:
- Vispa grädden tillsammans med vanilsextrakt till lätta toppar, det tar ungefär 1-2 minuter.
- Vispa ner creeme cheesen, det gör inget om det är lite klumpigt. Vispa tillsist ner florsockret. Smeten ska vara ganska tjock.
- Grovhacka chokladen och jordnötterna, blanda ner i smeten (spara lite till topping).
- Vänd försiktigt ner kolasåsen och jordnötssmöret. Det ska inte blandas väl utan bara virvlas in i smeten litegrann.
- Packa en avlång form, ca 20×30 cm med plastfolie. Häll ner smeten i formen. Toppa med choklad och jordnötter. Ringla på lite kolasås och jordnötssmör om du vill. (Bara för utseendet).
- Stoppa in i frysen i ungefär 6 h. Låt stå framme cirka 10-15 minuter innan servering.
- Doppa en glassskopa i kokhett vatten för att få fina glasskulor.