Spaghetti och köttfärssås har alltid varit en stor favorit under barndomen. Den jag älskade allra mest var farmors. Hennes var basic och söt, vilket var precis i min smak. Jag tyckte inte om den klassiska köttfärssåsen med morötter och krossade tomater, jag ville ha den helt clean. Vilket är precis vad jag tagit fram nu, fast vegansk såklart.
Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 400 g vegansk färs, jag använde anammas formbara
- 1 stor gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 5 dl växtbaserad grädde
- 0,5 dl ketchup
- 1 msk mushroom soja
- Salt & peppar
- Olja att steka i
- Vegansk parmesan till servering
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök. Stek i olja tills den mjuknat. Tillsätt vegofärs och stek i någon minut, salta och peppra.
- Förbered pastavattnet.
- Tillsätt tomatpurén och låt steka tillsammans en liten stund, tillsätt sedan grönsaksbuljongen, grädde, ketchup och soja. Låt puttra på medelhög värme.
- Koka pastan enligt bruksanvisning på förpackningen.
- Smaka av göttfärssåsen med salt och peppar. Servera med pasta, ketchup och vegansk parmesan.